Mentenanta, Conectivitate si Instalari

Instalari de repartitoare optice si conectorizari de cabluri in teren,Instalarea cablurilor cu dispozitive cable-jet,Localizarea defectiunilor pe tronsoanele optice si remedierea acestora,Identificarea fibrelor in cutie si etichetare,Interventii rapide pentru remedierea deranjamentelor aparute,Instalare subterana, prin suflare sub presiune a cablului - proiect NETCITY,Instalare microduct / tubete, - proiectul NETCITY,Solutii "la cheie" - retele de telecomunicatii.

SubteranInstalarea subterana a cablului cu fibre optice

Cablurile sunt folosite pentru instalare in  interior si in exterior.  Cele doua tipuri de cabluri difera. Cablul pentru exterior este destul de aspru pentru a rezista la un mediu inconjurator dur, in timp ce cablul pentru interior este mai putin aspru dar mai flexibil pentru a putea fi instalat in spatii restranse. Fiecare tip de cablu  indiferent ca este instalat in interior sau in exterior foloseste tehnici diferite de instalare.

 

Cele 2 tipuri de instalari exterioare  sunt aerian si instalarea subterana.

 

Cablul poate fi ingropat direct in pamant sau instalat intr-un microtub ingropat. Ingroparea directa a cablurilor este folosita pe distante lungi. Odata ce este instalat echipamentul de sapare potrivit , procesul de instalare se va desfasura foarte repede. Pentru aceasta instalare sunt folositi armorozii din metal. Ca o alternativa, instalarea microtuburilor poate furniza cablurilor o protectie  suplimentara    fata de mediul inconjurator, permitand astfel  instalarea viitoare a altor cabluri sau indepartarea lor fara a fi nevoie sa sapam. Aceasta metoda poate fi folosita in instalarea urbana.

 

Inainte de inceperea operatiei de sapare, trebuie studiate conditiile solului pe ruta pe care este ingropat cablul pentru a determina cateva lucruri: selectarea echipamentelor de instalare, tipul de cablu si microtub (daca este folosit) si adancimea de instalare. Toate utilitatile subterane existente cum ar fi cabluri ingropate , conducte si alte structuri aflate pe traseul de instalare a cablului trebuiesc identificate si pozitionate. Caile de acces potrivite trebuiesc stabilite inainte de inceperea sapaturii.

 

Forarea poate fi folosita de asemenea pentru a instala cablul subteran. Acesata tehnica este folositoare acolo unde suprafata nu poate fi sparta, cum ar fi  arterele principale, autostrazi sau sine de cale ferata. Masina de forare poate efectua gauri de 1-3 cm diametru pe distante de pana la 500m. In timpul procesului de forare microtubul este tras in adancitura. Odata ce forarea s-a incheiat , cablul este tras prin microtub, trecand peste denivelarile suprafetei.

 

Cablul poate fi plasat intr-o adancitura de 30-40 inch, depinzand de conditiile solului, uzura suprafetei si conditiile de inghet. De exemplu, o instalare la o adancime de 40 inch sau mai mult poate fi facuta pe un teren agricol sau la o intersectie de drumuri. In tinuturile reci , cablul trebuie  ingropat dedesubtul  liniei de inghet  pentru a evita deteriorarea lui. Santurile trebuie pastrate cat mai drepte. Suprafata  santului trebuie sa fie plata si nivelata cu pietre mici. O umplutura usoara poate fi folosita pentru a furniza o distributie de incarcare a cablului mai buna, reducand riscurile deteriorarii cablului si micsorand riscurile pierderilor prin indoire.

 

Etichete luminoase de avertizare trebuie ingropate direct deasupra cablului pentru a atentiona viitoarele operatii de sapare. Casete sau markeri speciali de detectare pot fi folositi pentru a ajuta localizarea cablurilor ingropate. In locatii cum ar fi intersectiile subterane de drumuri sau intersectia sinelor de cale ferata cablul trebuie ingropat intr-o conducta de otel galvanizat de diametru 2-3 inch. Conducta este folosita ca protectie si pastreaza incarcatura cablului  in timpul operatiilor de sapare. Dalele mici, ingropate deasupra cablului pot fi folosite de asemenea pentru a poteja cablul.

 

Un cablu cu un invelis de otel poate fi folosit pentru a oferi rezistenta la rupere sau protectie impotriva rozatoarelor. Ori de cate ori este folosit un invelis conductor ca otelul, cablul trebuie bine impamantat la toate terminatiile, lipiturile si intrarile din cladiri. Sudurile cablului cu fibra optica trebuie inchise intr-o cutie ermetica facuta special pentru instalarea subterana directa.

 

 

Sistemele de cablare elaborate care necesita sudarea a numeroase cabluri la o singura locatie poate necesita ingroparea totala a cablurilor intr-un spatiu special amenajat.

Articole de stiri

  • Sudura Fibra Optica

    Realizam sudura fibra optica indoor outdoor stradal etc. in orice locatie din Bucuresti sau tara.

    Citește mai departe...  
  • Servicii cablare structurata

    Proiectare retea, intocmire documentatie;

    Instalare canal de cablu, montare cabluri necesare: UTP, FTP, SFTP;

    Citește mai departe...